Timmerbedrijf Stultjens: meer dan 100 jaar historie

Timmermannen van vader op zoon

De familie Stultjens uit Weert beschikt over een geoefend timmermansoog. Al meer dan een eeuw lang worden de kneepjes van het timmermansvak in deze Midden-Limburgse familie van vader op zoon doorgegeven. Een timmerman in hart en nieren vindt u dus gegarandeerd bij Timmerbedrijf Stultjens.

BEKIJK AL ONZE DIENSTEN

Weert: eiland te midden van moerassen

‘Weert’ is afgeleid van het woord ‘waard’: een stuk land dat omgeven is door water. In het noorden, oosten en zuiden was de stad vroeger namelijk omgeven door wijd uitgestrekte plassen en moerassen. Weert was een klein eiland, midden in deze onbewoonbare wildernis. Toch heeft deze moeilijk begaanbare omgeving de mensen er niet van weerhouden zich in Weert te vestigen.

NEEM CONTACT OP

Wist u dat archeologische vondsten bewijzen dat er al sinds de prehistorie mensen wonen in de omgeving van Weert? Zo zijn er op de Boshoverheide bijvoorbeeld resten gevonden van een groot urnenveld uit de late bronstijd. Ook uit de steentijd, de ijzertijd en de Romeinse tijd zijn er bewoningssporen gevonden.


U ziet het: ons timmerbedrijf mag dan al een flink aantal jaren bestaan, als we het vergelijken met de geschiedenis van de stad waar onze wortels liggen, zijn we nog piepjong.